2013 m. rugsėjo 11 d., trečiadienis

Šokoladinis tortas su vyšniomis ir varškės kremu

ŠOKOLADINIS TORTAS KURIS PRIMENA SŪRELĮ :-)


Mmm...... Begalo gaivus ir skanus tortukas :-) kuris primena varškės sūrelius su šokoladu.  Aš nesu mėgėja labai saldžių tortų, todėl šitas man labai patiko.
mums reikės:

Biskvitui :
120 ml. pieno
90 g sviesto
150 g cukraus
6 kiaušinių
6 trynių 
120 g kakavos
2  arb. š. kepimo miltelių

Varškės kremui:
600 g. varškės (originale parašyta švelnios varškės)
400 ml. plakamosios grietinėlės 
120-150 g. cukraus pudros (aš dėjau 140 g.)
100 g. tarkuoto šokolado (naudojau juoda šokoladą)
20 g. želatinos
100 ml. vandens (želatinai ištirpdyti)
0,5 arb. š. vanilės extrakto (arba vanilinio cukraus)

Šokoladiniam pertepimui:
150 g. juodojo šokolado
70 ml. grietinėlės 
40 g. sviesto
1 v. š. brendžio

sirupui:
500 g. šaldytų vyšnių
100 g. cukraus
   
gaminam :
Biskvitas:
Biskvitą  kepti iš vakaro! Ištirpinti  sviestą piene. Kiaušinius, trynius ir cukrų išplakti iki gelsvos tirštos masės. Miltus, kakava ir kepimo miltelius sumaišyti ir persijoti į kiaušinių masę, viską atsargiai išmaišyti. Porą šaukštų tešlos sumaišyti su pieno ir sviesto mišiniu ir supilti viską i bendrą masę. Atsargiai ir gerai viską išmaišyti ir supilti į išklota kepimo popieriumi formą. kepti 180C įkaitintoje orkaitėje apie 45-50 min. Iškepus išimti, nuimti kepimo popierių ir atvėsinti. Atvėsusi biskvitą suvynioti į popierių (aš tiesiog atsargiai idėjau į maišelį) ir palikti šaldytuve nakčiai. 

Varškės kremas:
Želatiną užpilti kambario temperatūros vandeniu ir palikti išbrinkti. Varškę sumaišyti su cukraus pudrą. ( Aš gyvenu ne Lietuvoje, tad suprantama, kad varškės pasirinkimo aš neturėjau, tad radau lenkiškoje parduotuvėje paprasta varškę ir ją sėkmingai panaudojau... :-)  , prieš tai truputį patryniau).  Ištirpinti želatiną ir greitai maišant plona srovėle supilti į varškę ( aš tai dariau su mikseriu). Išplakti grietinėlę su vanilę ir atsargiai sumaišyti su varškę. Į paruoštą masę sudėti tarkuotą šokoladą ir vėl viską atsargiai sumaišom. 

 Vyšnių sirupas :
Vyšnias užpilti cukrumi truputėli vandens, kad cukrus pradėtu tirpti ir viską užvirinti. Nukaisti.

Šokoladinis pertepimas:
Visus produktus kartu ištirpinti pamaišant, kad gautus vientisa šokoladinė blizgi masė ir palikti, kad atauštu. 

Torto surinkimas :
Torto formą iškloti kepimo popieriumi. Taip pat ir šonus , kad kraštai formos butu aukštesni.  Biskvitą supjaustyti į trys dalys. Į formos dugną dedam 1 lakštą biskvito, paskleidžiam vyšnias gausiau palaistydami vyšnių sirupu, dedam varškės kremo ir ligiai užtepam, tada paskleidžiam šiek tiek šokoladinio kremo ir vėl ploną sluoksnį varškės kremo. Dedam antrą biskvito lakštą ir vėl pakartojam visą procedūrą. Dedam trečią biskvito lakštą sulaistom su likusiu vyšnių sirupu ir užtepam likusi varškės kremą. Tortą geriausiai butu dar parą palaikyti šaldytuve. Puošti galit kaip norit: galima šokoladinę glazūra,  ar kapotais kepintais riešutais. Čia jau pasitelkit savo fantazija :-) Skanaus!

P.S . šokoladą aš tarkavau su bulvinę tarką. Antrą torto sluoksnį aš dariau tokia eilę: vyšnių sirupas, šokoladinis pertepimas ir varškės kremas. 
Tortas išėjo tikrai labai skanus, didelis ir sunkus apie 2,700 kg.

Recepto šaltinis: www.zaizdiamevirtuve.blogspot.co.uk

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą